fbpx

baby en zon

Genieten van het eerste voorjaarszonnetje, na maanden met donker weer is het zo fijn om weer met blote armen naar buiten te gaan. Wist je dat 5 minuten in de zon met hoofd, schouders en hals je voldoende vitamine D oplevert voor een hele dag? Ook voor je kindje is het gezond om naar buiten te gaan want vitamine D is onder andere goed voor de botopbouw.

Natuurlijk pas je wel goed op in de zon, want die voorjaarszon is sterk! De huid van een baby is extra kwetsbaar voor uv-straling en de babyhuid kan door zonlicht beschadigde huidcellen minder goed herstellen dan dat een volwassen huid dat kan.

 

happy stones maken

Happy stones! Stenen waar je blij van wordt. Wij wel in elk geval. De trend begon op Terschelling maar waaide al snel over naar het vaste land. In Drenthe, waar Sazzles gevestigd is, is de rage al minstens zo groot als op Terschelling terwijl in andere delen van Nederland het nog niet zo geland is. Maar wij doen al mee en schilderen onze blije steentjes om ze vervolgens vrij te laten.

Het steentje op de foto is een speciale, want de eerste die dat steentje vindt, mag gratis een paar sokken uitzoeken in onze shop! Daarover vertellen we je verderop meer...

 

herinneringen maken

Je eigen kindje is de mooiste van allemaal en omdat tijd vliegt, moet je dat vastleggen. Zo vaak en zo veel als je maar kunt! Je telefoon staat vast vol met foto’s en sommige ouders hebben zelfs een insta account voor hun kindje waar ze de mooiste foto’s posten. Zou jij de foto’s van je kind op socials delen en zo ja, voor iedereen te zien of alleen voor mensen die je goed kent? Daar komen we verderop nog even op terug.

De meeste foto’s maak je waarschijnlijk met je mobiel. Elke mobiel heeft andere instellingen voor de camera en die leren beheersen is vooral een kwestie van veel uitproberen en Youtube tutorials kijken. Als je kindje nog heel klein is en veel slaapt, kun je dat eindeloos doen. Om je foto’s dat beetje extra te geven kun je gaan spelen met licht, attributen en door de positie van je camera anders te bepalen. We zetten een paar tips voor je op een rijtje die je direct kunt toepassen. 

herinneringen maken

Herinneringen vastleggen van en voor je kindje is iets wat je in de loop der jaren doet en met het verstrijken van die jaren worden ze steeds waardevoller. Kreeg jij ooit een doos vol foto's en rapporten mee van je ouders en staat die nu al weer jaren op zolder? Of kreeg jij iets mee wat je heel dierbaar is en waar je nog vaak naar kijkt? Herinneringen maken is vooral voor de lange termijn en wat ons betreft vergeten we die doos maar gaan we zelf aan de slag voor ons eigen kindje. 

We maken het digitale tastbaar en zijn selectief in wat we willen vastleggen. Zo geef je mee wat er echt toe doet en naarmate je kind ouder wordt, zullen juist die dingen gekoesterd worden. 

kraametiquette

Er is een kindje geboren. Bij familie, vrienden of een collega is net bevallen. Natuurlijk ga je op kraamvisite en geef je een cadeautje. Wat en wanneer dat is, hangt af van hoe goed je de kersverse ouders kent. Je zus of je beste vrienden geef je vast iets anders dan een collega. Welke onderwerpen vermijd je bij een kraamvisite en hoe kies je een maat als je kleding wilt geven?

Als je net bevallen bent... hoe plan je je visite en voorkom je dat je met 35 spenen en 15 knuffelberen komt te zitten? Is het 'done' om geld te vragen bij een geboorte of ben jij zo praktisch geweest om een online cadeaulijstje te maken? 

 

Buiten slapen baby

In Denemarken slapen kinderen vanaf ongeveer 2 weken veel buiten. Overdag welteverstaan, ’s nachts liggen ze natuurlijk gewoon in hun bedje. Buiten slapen kinderen beter door, 2-4 uur aan een stuk is geen uitzondering. Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen die overdag buiten slapen, 's nachts langer en beter slapen en daardoor opgewekter en fitter zijn.

Denen parkeren hun kindje gerust bij een cafe om zelf binnen een kopje koffie te gaan drinken. Deense Anette ontdekte dat dit niet overal kan... toen zij in New York haar kindje buiten liet staan werd ze gearresteerd voor het in gevaar brengen van haar kind. Zou jij je kind in de kinderwagen alleen durven laten om zelf een boodschap te gaan doen?

kiekeboe

Kiekeboe, peekaboo, coucou... het wordt al gespeeld zolang er mensen zijn. Kiekeboo is een spelletje waarbij je je kindje enorm aan het lachen kunt krijgen maar wist je dat het ook kan helpen bij het sprongetje dat een baby zo rond de zes maanden maakt? Dat is het moment dat ze jou onthouden, ook als ze je even niet meer zien. Daarmee ontstaat ook het besef dat ze je 'kwijt' zijn.

In die periode kan je baby meer gaan huilen en kiekeboe spelen kan enorm helpen om ze te leren dat je er echt nog wel bent, ook al zien ze je even niet.

 

 

wat ziet een baby

In alle culturen worden er slaapliedjes gezongen maar ze zijn ook overal ter wereld anders. Niet alleen maar lieflijk maar sommigen zijn ronduit angsaanjagend. Er zijn landen waar een slaapliedje een kalmerende werking moet hebben maar sommige culturen schrikken er niet voor terug om er meteen maar een paar goede levenslessen mee in te stampen.

Die laatste slaan we liever even over, toch hebben we een Italiaans liedje gevonden die heel lief klinkt maar brrr..... Gelukkig loopt het goed af! We hebben een aantal bijzondere voor je uitgezocht die je zelf gemakkelijk kunt zingen met en voor je kinderen.  

 

wat ziet een babyRoze voor meisjes en blauw voor jongens was misschien ooit een standaard, maar intussen is dat het allang niet meer. Behalve dat het stereotype een beetje aan het oplossen is, maakt het voor je kindje zelf niets uit. In de eerste weken kan een baby nog geen kleuren onderscheiden, alleen het verschil tussen licht en donker zal gezien worden. Pas na een maand of drie kan je kindje de eerste kleuren onderscheiden. 

Maar intussen kun je al wel zorgen voor een boeiende wereld rondom je kindje door contrast toe te voegen.

  

 

babygiftpink1200Uit Amerika waaien veel trends over. Vaak met een commercieel tintje. Maar soms ook hele handige dingen. Zoals de the four gift rule. Het is een leuke, handige manier om je kerstcadeaus te kiezen en die ervoor zorgt dat je leuk en nuttig kunt combineren. De vier cadeautjesregel kan als onderlinge afspraak gebruikt worden met familie maar ook keuze opties bieden voor een kind die oud genoeg is voor een verlanglijstje.

De basis is simpel, de vier cadeautjesregel bestaat uit vier soorten cadeaus. Maar je kunt de regels ook aanpassen aan wat het beste bij jouw familie past.

 

 

babygiftpink1200Je was afgelopen week de enige moeder die ik in de supermarkt zag lopen die haar kind bij zich had. Winkels en overheid roepen op zoveel mogelijk alleen te komen, dus ook zonder kinderen. Zouden ze snappen hoe lastig dat soms kan zijn en dat je niet altijd even snel iemand voorhanden hebt om even op je kind te passen als de koelkast leeg is?

Hoe oud is je zoontje? Twee, misschien drie jaar schatte ik hem. Hij zat zo mooi rechtop in je winkelwagen met de boodschappen binnen handbereik. Je was heel druk met je lijstje en de zelfscanner op je telefoon, je had niet precies in de gaten wat er allemaal in je karretje je gebeurde.

 

babygiftpink1200Het is onvermijdelijk, het knuffeldoekje (of zoals wij ze noemen: de tuttel) moet toch echt eens gewassen worden. Doe je dat in de wasmachine of met de hand? Belangrijkste is dat het knuffeldoekje schoon wordt en als het even kan, hygiënisch schoon en niet alleen een fris luchtje krijgt. Dan kun je ook nog niett alle knuffeldoekjes zomaar even wassen dus wat zijn je opties?

De grootste uitdaging is misschien nog wel het knuffeldoekje bij je kind weg zien te krijgen. Is er een reservetuttel? Dan wisselen we die om zodra het kan. Bij sommige kinderen kan dat het best als ze slapen. Bij iets oudere kinderen kun je ze erbij betrekken door tuttel samen in bad te doen.

 

babygiftpink1200Let jij wel eens op keurmerken op de spullen die je voor je (klein)kindje koopt? Eigenlijk heb je daar helemaal geen zin in als je net dat ene leuke speelgoedje vindt. Maar toch is het verstandig om daar eens bij stil te staan. Want als jouw kindje ergens op sabbelt, weet je dan zeker dat er geen schadelijke stoffen in zitten?

Schadelijke stoffen in babyknuffels? Ja echt... het kan.  Als je iets koopt dat Oeko-tex gecertificeerd is, dan weet je dat je goed zit. We vertellen je hier graag iets meer over.

 

babygiftpink1200Sinterklaas vieren met je kind(eren) is heel leuk. Is het de eerste keer of is er al een grotere broer of zus en hoe pak je dat dan aan? Mogen je kinderen hun schoentje zetten en doet de baby dan ook mee, of juist niet? 

Sinterklaas vieren met een baby of peuter kan heel goed. Je hoeft niet groot uit te pakken om je kind te laten genieten, gezelligheid staat voorop en je zou de eerste ouder niet zijn die verbaasd staat te kijken hoe je kind het cadeaupapier een stuk leuker vindt dan de inhoud van het pakje. Maak het vooral niet te ingewikkeld en houd een beetje rekening met de belevingswereld van de eventueel aanwezige grotere broer of zus, dan komt het helemaal goed. Wij hebben alvast wat handige tips voor je:

babyyellow1200Help! Je kind is zijn of haar lievelingsknuffel kwijtgeraakt! Het grote zoeken kan beginnen... Wanneer had hij of zij hem nog en waar ben je allemaal geweest? Je kunt je er behoorlijk wanhopig onder voelen. Want wat als jouw kindje niet kan slapen zonder dat ene knuffeltje? 

Probeer je te herinneren wanneer je kind het knuffeltje nog had en breng dan in kaart waar je met kind en knuffel geweest bent en welke routes je hebt afgelegd. Bel eventuele winkels op waar de knuffel zou kunnen zijn en loop je route terug als het mogelijk is. Als een knuffel op straat gevonden wordt, zetten mensen hem vaak op een zichtbare plek neer zoals een electriciteitskastje, een hek enzovoort. Kijk dus niet alleen op de grond, maar ook goed om je heen. Als je alles hebt afgezocht, het hele huis op de kop hebt gezet en dat van opa en oma misschien ook nog wel en het knuffeltje is nog niet terecht, dan is er nog één manier...