fbpx

babygiftpink1200Let jij wel eens op keurmerken op de spullen die je voor je (klein)kindje koopt? Eigenlijk heb je daar helemaal geen zin in als je net dat ene leuke speelgoedje vindt. Maar toch is het verstandig om daar eens bij stil te staan. Want als jouw kindje ergens op sabbelt, weet je dan zeker dat er geen schadelijke stoffen in zitten?

Schadelijke stoffen in babyknuffels? Ja echt... het kan.  Als je iets koopt dat Oeko-tex gecertificeerd is, dan weet je dat je goed zit. We vertellen je hier graag iets meer over.

 

Een beetje meer info

Het Oeko-tex keurmerk geldt voor textiel. Met dit keurmerk op een product kun je er op vertrouwen dat er geen schadelijke stoffen zijn gebruikt voor de vervaardiging van het product, vanaf de eerste ruwe grondstof tot aan het moment dat het in jouw handen ligt. Het keurmerk richt zich vooral op de gezondheid maar ook op ecologische aspecten en duurzaamheid. Binnen het keurmerk zijn nog verschillende gradaties m.b.t. sociaal maatschappelijk verantwoord produceren en fairtrade, maar we willen het nu vooral hebben over wat dit keurmerk betekent voor de veiligheid voor jou en je (klein)kinderen.

oekotexSchadelijke stoffen in babyknuffels?

Je kunt er op vertrouwen dat elk onderdeel van het product is getest op schadelijke stoffen door een onafhankelijk instituut en dat de producent jaarlijks geaudit wordt. In het keurmerk zijn criteria opgenomen dat garandeert dat de knuffel vrij is van zware metalen, zoals lood en cadmium. Deze stoffen komen nog al eens voor in goedkopere verfsoorten die gebruikt worden om textiel te kleuren. Ook mogen er op jouw knuffel geen sporen van pesticiden te vinden zijn. Ja echt, pesticiden... want het gebeurt nog wel eens dat de inhoud van een container voordat het op transport gaat volgespoten wordt met pesticiden om te voorkomen dat er insecten mee kunnen komen tijdens het transport. Als je iets van textiel koopt voor je kindje, zeker in het lagere prijssegment, neem dan altijd het zekere voor het onzekere en was het heel goed voordat je het in gebruik neemt.

Konijntjes met een goed gevoel

Onze babyknuffels komen uit een lijn producten die in de eerste plaats over dit keurmerk beschikken, maar hun producent gaat nog een stapje verder. Zij transporteren klimaatneutraal en zelfs het draadje en het labeltje aan de knuffels hebben een verantwoorde herkomst. Daarom zijn wij zo blij met onze babyknuffels. Een van onze meest populaire knuffeldieren is het konijn. Konijnen zijn altijd schattig maar deze konijnen zijn extra knuffelbaar door hun lange oren. De gezichtjes zijn geborduurd, dus er zitten geen losse onderdelen aan die gevaarlijk zouden kunnen zijn. Ze geven iedereen die bij het productieproces betrokken is een goed gevoel maar nog het meest jouw (klein)kindje. Oh, hadden we al gezegd hoe ongelofelijk zacht ze zijn?

 

konijnenset